• Adam Borowicz

Kotlety jagnięce w pistacjach

Aktualizacja: 1 paź 2019

Kotlety jagnięce pod kruszonką maślano-pistacjową, puree ziemniaczanym oraz z karmelizowaną marchewką tymiankową.


Składniki:


1 kg cąbru z jagnieciny

Zarumienić z każdej strony po 2 min.

Panierka

100g pistacji

Gałązka swieżego rozmarynu

1 ząbek czosnku

80g masła o temp. pokojowej

Szczypta soli i pieprzu

1 łyżka musztardy dijon

Pure ziemniaczane

5-6 ziemniaków po ugotowaniu łyżka masła i 50 ml smietany słodkiej

Puszka marchewek konserwowych


Do skarmelizowania marchewek potrzeba:

Masło / 1 łyżeczka

Oliwa / 1 łyżeczka miód łyżeczka i rozmaryn smażymy az marchewka się zarumieni

Po wyjęciu jagnieciny z pieca dajemy jej odpocząć 5 min

Kroimy pomiędzy kosteczkami na kotleciki


Zobacz na kanale #Borowiczinaczej:




#jagnięcina #obiad

BĄDŹ NA BIEŻĄCO

© 2019 HALO MEDIA & ADAM BOROWICZ