• Adam Borowicz

Ramen wołowy a'la Borowicz

Aktualizacja: 25 wrz 2019

Ramen wołowy z słodkimi grzybami shitake w towarzystwie polędwicy wołowej jaja i kolendry





Składniki:


Sos sojowy light / 100 ml

Zimna woda / 100-150 ml

Miód / 20g

Grzyby shitake / 5-6 sztuk


Gotujemy w zalewie ok. 20 min. w temp. 80-90 stopni Celsjusza


Oliwa czosnkowa / 3 łyżki

Pat Thai pasta / 1 łyżka (to połączenie świeżych ziół i naturalnych przypraw)

Bulion wołowo-drobiowy / 1,5 litra

Czosnek / 1 ząbek posiekany

Pasta miso / 1 łyżeczka

Poledwica wołowa / 100 g

1 szalotka

Makaron pszenny błyskawiczny lub Udon i paczka

1 jajo podzielone na pół

Kiełki rzodkiewki

Kilka grzybków shimeji

Świeża melisa




BĄDŹ NA BIEŻĄCO

© 2019 HALO MEDIA & ADAM BOROWICZ